Het verhaal van baby Edison

Op 24 januari 2016 fotografeerde de Australische fotograaf James Day het huwelijk van Nancy en Charlie. Het was een prachtige dag waar de liefde zegevierde. Niet alleen de liefde voor elkaar was zichtbaar en voelbaar, maar ook de liefde voor hun nog ongeboren kindje. De trouwdag van Nancy en Charlie vond ongeveer 7 weken voor de bevalling plaats. Het was prachtig om te zien dat de baby er al helemaal bij hoorde en iedereen uitkeek naar zijn komst.

 

Nog geen twee maanden later, op 23 maart, ging bij James Day de telefoon. Het ging niet goed met het pasgeboren zoontje van Nancy en Charlie en ze moesten afscheid van hem nemen. Er werd op de derde dag na zijn geboorte een zeldzame stofwisselingsziekte geconstateerd. De vraag aan James Day was of hij zo snel mogelijk naar het Royal Randwick Women’s Hospital kon komen om het afscheid van hun zoontje Edison vast te leggen.

 

James Day kwam zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en maakte foto’s van Nancy, Charlie, Edison en de verdere familie. Maar al snel merkte hij dat de foto’s niet genoeg waren; de woorden die de mensen zeiden waren zo krachtig, die moesten worden opgenomen. De hele dag heeft James Day zoveel mogelijk vastgelegd op foto en film. En ook op deze foto’s is de intense liefde voor Edison prachtig te zien.

 

Op de 5e dag na de geboorte is Edison van de beademing gehaald en namen zijn ouders afscheid. Maar het kleine vechtertje had andere ideeën. Hij gaf zijn ouders nog twee mooie dagen. Ze namen hem mee naar een picknick op het strand en ze konden Edison mee naar huis nemen waar ze hem nog 24 uur hebben geknuffeld. Een week na de geboorte is Edison overleden.

 

Het is moeilijk om een positieve kant te zien aan het overlijden van je kindje. Maar Nancy, Charlie en Edison hebben eenieder laten zien dat je elk moment moet koesteren met je geliefde. Houd van elkaar alsof elk moment de laatste kan zijn. Wacht nooit om je liefde aan elkaar te laten zien.

 

Nancy en Charlie hadden maar zeven dagen met hun zoon Edison, maar ze worden getroost door het feit Edison in deze zeven dagen alleen maar liefde heeft gekend. De ouders hebben in die dagen zoveel mogelijk gelachen en ze beloofden elkaar om het leven te vieren. Elke keer als één van hen overmand werd door verdriet herinnerden ze zich eraan dat Edison nog bij hen was en dat ze die tijd moesten koesteren. Die tijd hebben ze dan ook gebruikt om hem zoveel mogelijk kusjes te geven en te knuffelen.

 

Niemand zou ooit afscheid moeten nemen van een kind en het verlies is met geen pen te beschrijven. Maar liefde is het licht geweest op de donkerste momenten.

Nog één boodschap geven Nancy en Charlie mee. Ze werden verrast door de vriendelijkheid van mensen om hen heen. Hoe belangrijk is het om elkaar te steunen door ongelooflijke momenten heen, bij een geboorte van een kind, maar ook bij moeilijke en pijnlijke momenten! Stop nooit met vriendelijk zijn! Want jij kunt het verschil maken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.